Talne obloge pisane na kožo prostoru in uporabniku

0
1214
talne obloge

Pri gradnji ali prenovi stanovanjskega objekta lahko izbiramo med različnimi talnimi oblogami. Izbira talne obloge je eden izmed ključnih dejavnikov in tudi eden izmed večjih finančnih vložkov, ki zahteva dober premislek. Odločiti se je potrebno med naravnimi ali umetnimi, mehkimi ali trdnimi, toplimi ali hladnimi? Laminat ali parket? Morda tekstil? Ali celo luksuzna vinilna talna obloga? To je stvar vsakega posameznika. Tla v vsakem domu so osnova udobja in estetike. Zato je pomembno, da vemo kaj želimo in dobro pretehtamo vse možnostii.

Kaj je pomembno pred izbiro talne obloge?

Pred izbiro talne obloge je pomembno, da se posvetujemo s strokovnjakom, saj je treba poznati prednosti in slabosti različnih talnih oblog. Ni namreč vsaka talna obloga primerna za vsak prostor in objekt.

Ko izbiramo med talnimi oblogami, moramo biti pozorni na kar nekaj dejavnikov. Za v kopalnico in podobno vlažne prostore so bolj primerne talne obloge, ki so odporne na vlago. Bolj odporne in trpežne talne obloge (LVT, laminat) so primernejše za prostore, kjer so tla bolj obremenjena s frekvenco gibanja (hodniki, dnevne sobe, kuhinje). Zaradi več udobja imamo v spalnici lahko tudi tekstil. Ni pa tudi zanemarljivo vzdrževanje, sploh če imamo zelo malo časa. Nekaterim je bistvena najcenejša talna obloga, ki pa te lahko dolgoročno še bolj udari po žepu. Ne nazadnje je potrebno uskladiti barve in materiale s stilom pohištva, sten in dekorativnimi elementi.

Kater material izbrati

Pri izbiri materialov se ljudje še vedno v veliki meri odločajo za naravne materiale, torej les, linolej, pluto, volno, bombaž,… Na vrhu lestvice trdno stoji les, saj daje prostoru toplino in domačnost, odlično pa se kombinira tako v starinsko ali rustikalno opremljenih prostorih, v tistih s sredozemskim pridihom, v kombinaciji s kamnom, steklom in tudi jeklom pa je še kako dobrodošel v moderno opremljenih domovih in poslovnih objektih.

Izberite preudarno

Izbira talnih oblog je dolgoročna investicija in če boste izbrali preudarno, boste svojemu domu zagotovili udobje in estetski pridih za dolga leta. Možnosti je torej neskončno, odločitev pa vse prej kot lahka. Tega se v podjetju Kemoplast zavedamo, ki s talnimi oblogami opremljamo tako individualne objekte kot tudi hotele, šole, bolnišnice, trgovske in poslovne centre ter druge prostore že več kot 28 let. Sledimo tehnološko vedno bolj dovršenim postopkom obdelave materialov ter novim načinom polaganja, na prvo mesto pa vedno postavljamo kakovost materialov in tudi montaže.

Preverite tudi kako poteka pravilno polaganje talnih oblog.

 

www.kemoplast.si

Napiši komentar

Vnesite svoj komentar!
Ime