Pravilno polaganje talnih oblog

0
1153
Talne obloge Kemoplast

Pravilno polaganje talnih oblog ni čisto enostavna zadeva. Laično mišljenje je, da se talna obloga prinese na mesto polaganja in položi. To v nekaterih primerih drži, a le če imamo veliko sreče.

Že pred odločitvijo je potrebno temeljito razmisliti, kaj bomo zahtevali od talne obloge. Ali bomo hodili v stanovanje obuti? Ali je v naši kuhinji vedno soparno? Ali bom v dnevni sobi postavil opremo za fitnes?…

O tem se je dobro pogovoriti že pri nakupu in s pomočjo svetovalca izbrati ustrezno talno oblogo.

»Pri sosedih imajo nov laminat in se jim lepo drži«

NI dober razlog za nakup!

Pred polaganjem je potrebno urediti podlago!

Več kot polovica napak, ki se pojavijo po polaganju je posledica slabe ali nepreverjene podlage. Podlaga za vse vrste talnih oblog mora biti ravna, trdna, suha, kompaktna, gladka. Podlago je najprej potrebno prepoznati. Ni vseeno ali je podlaga beton, les, asfalt, tekstil ali parket. Stare talne obloge je priporočljivo odstraniti, v nekaterih primerih je to nujno.

Vedno je potrebno izmeriti vlago v podlagi. Ta npr. ne sme presegati 2% v betonskem estrihu. Če se na podlagi pojavljajo temni madeži od plesni, je najprej potrebno urediti hidroizolacijo.

Materiali v talnih oblogah so se v tridesetih letih z zahtevami ekološkega bivanja spremenili in ni nujno, da bo vinilna talna obloga prenesla vplive vlage iz podlage. Že po nekaj mesecih se lahko pojavijo deformacije v smislu spremembe barve.

Kemoplast talne obloge

 

 

 

www.kemoplast.si

Napiši komentar

Vnesite svoj komentar!
Ime