Kamini na drva

0
1581
Kamin na drva Oula
Kamini na drva France Turbo
Sobni Kamini na drva

Sodobni ogrevalni sistemi: Kamini na drva

Ali tudi vi sanjate o kaminu, ki bo ogrel vaš prostor in ob enem poskrbel za topel izgled vašega doma? Izbor najsodobnejših sobnih kaminov si lahko pogledate tudi na spletni strani France Turbo.si kateri spadajo med 10 top ponudnikov kaminov v Sloveniji. Kamini na drva imajo poleg ogrevalno tudi dekorativno funkcijo, vaše stanovanje ali hišo pa iz običajnega prostora v trenutku spremenijo v topel dom. Ob enem kamini dajo prostoru prijetno svetlobo, ki vas po koncu napornega dne pomiri in sprosti. Če tudi vi razmišljate o nakupu kamina za vaš dom, smo za vas pripravili nekaj dejstev in razlogov, zakaj se odločiti za nakup kamina na drva. Od enostavnega nakupa in montaže, do obnovljivih virov energije – razlogov za nakup kamina ne zmanjka. Ob enem pa lahko izbirate med številnimi modernimi dizajni kamniov in dodatkov za kamine.

Kamini France Turbo
Kamini na drva

Takojšen učinek

Kamin na drva lahko prostor ogreje že v zelo kratkem času. V roku ene ure se temepratura v vašem prostoru lahko dvigne za 10 ali celo 20 stopinj, odvisno od velikosti prostora in moči kamina. Ogenj v kaminu prostor ogreva neposredno, toplota oziroma energija pa se ne troši po ceveh oziroma dimniku.

Enostavna montaža in namestitev kaminov

Za montažo in namestitev kamina na drva potrebujete relativno malo prostora, odvisno od oblike in velikosti kamina. Izkušena ekipa bo za montažo porabila le 2 uri, prav tako bodo demonstrirali uporabo kamina in vam pokazali, kako lahko dovajate zrak v kamin. Potrebovali boste tudi nekaj prostora za shranjevanje drv.

Vsestranskost kaminov na drva

Kamini na trda goriva France Turbo
Sobni Kamini na trda goriva

Kamine na drva lahko uporabljate praktično kjerkoli, tako v malih kot velikih prostorih. Kamin pa ne ogreva le prostora, kjer je nameščen, ampak tudi ostale protore, ki se nahajajo ena vrata stran od osrednjega prostora. Seveda pa velja poudariti, da bo osrednji prostor, kjer se kamin nahaja, ogret najhitreje.

Neodvisen vir energije

Ker je vaš kamin nedovisen od centralnega ogrevanje, ga lahko tudi koristite neodvisno. Tako ga lahko začnete uporabjati že pred začetkom kurine sezone, in ga seveda korsitite tudi po tem, ko je kurilna sezona že zaključena. Gorivo za kamin pa lahko kupujete sproti in ne potrebujete večjega prostora za skladiščenje polen.

Preprosta uporaba Kamina na drva
Ko je kamin nameščen v prostor je uporaba relativno enostavna. Nekaj spretnosti je potrebne pri netenju ognja, potem pa drva dodajate po potrebi. Večja polena lahko v kaminu tlijo celo noč in tako se lahko prebudite v toplo jutro.

Majhna poraba goriva

Moderni kamini na drva France Turbo
Notranji Kamini na drva

Kot boste hitro opazili je poraba goriva oziroma drv precej majhna, učinek pa je takojšenj in dolgotrajen. Z enim polnjenjem kamina lahko polena gorijo tudi do deset ur in tako naš prostor ohranjajo topel.

Gorivo iz obnovljivih virov

Gorivo, torej les, ki ga uporabljate za kaminske peči, je relativno hitro obrnovljiv. Sploh v Sloveniji, ki jo prekrivajo gozdovi, sta nakup in dobava lesa hitra in enostavna. Več ponudnikov vam drva pripelje tudi na dim. Z nakupom kaminskih peči pa podpirate uporabo obnovljivih virov, kot je les. V vašem kaminu pa poleg lesa lahko kurite tudi lesene brikete, ki prav tako spadajo med obnovljive vire energije.

Preprosto vzdrževanje Kaminov
Vzdrževanje kamina na drva je dokaj enostavno. Pepel iz kamina očistite na 6 do 8 tednov, odvisno od porabe lesa. Za večjo življenjsko dobo kamina uporabljajte les listavcev, ki je sušen vsaj 12 mesecev, najboljše 24 mesecev. Iglavci so za kurjenje v kaminih neprimerni, saj vsebujejo smolo in uničujejo dimnik. Seveda ne pozabitetudi na čiščenje stekla na kaminu. Priporočljivo je, da steklo očistite vsaj dvkrat ali trikrat na teden. Potrebujete le mehko krpo in sredstvo za čiščenje stekel.

Inovativna tehnologija

Okrogli kamini na drva France Turbo
Okrogli Kamini na drva

Inovativna tehnologija modernih kaminov vam omogoča kar največji izkoristek. Kvalitetna vratca in tesnila služijo dolgotrajni in večletni uporabi poleg tega pa skrbijo za to, da v vaš prostor iz kamina ne uhajajo prašni delci. Prah in pepel se nalagata v kaminu in tako tudi ščitita žerjavico, ki s pomočjo izolacije pepela tli še dolgo v noč.

Moderen dizajn sodobnih kaminov na drva

Ob besedi kamin marsikdo pomisli na rustikalno verzijo kaminov, kakršnih smo vajeni iz romantičnih filmov. Na srečo je danes na voljo številna izbira kaminskih peči, ki se odlično ujemajo stradicionalnimi kmečkimi hišami, kot modernimi stanovanji narejeni po meri modernega človeka tretjega tisočletja. Tako lahko z izbiro pravega kamina najdete takšnega, ki bo popolnoma ustrezal vašim zahtevam in zahtevam vašega doma.

Enostaven nakup dodatkov za vaš kamin

Vse za kamin
Vse za kamin

Za kamin boste potrebovali nekaj dodatkov a je nakup precej enostaven, najdete pa jih lahko v vseh večjih trgovskih centrih po Sloveniji. Nikakor ne pozabite na detektor ogljikovega monoksida, ki naj bo od kamina oddaljen vsaj 2 metra a ne več kot 4 metre, najboljše 1 meter nad tlemi oziroma v višini oči. Pri roki imejte tudi ognjene kocke, ki vam bodo v pomoč pri netenju ognja. Podstavek za drva bo poskrbel, da je kurivo vedno pri roki, pod kamin pa ne pozabite namestiti kaljenega stekla.

Kamin je lahko središče vašega doma

Kot smo že v uvodu omenili, imajo kamini na drva poleg ogrevalne tudi dekorativno funkcijo. Ob primerni postavitvi kamina, bo le-ta postal središče vašega doma in družabnega oziroma družinskega življenja.

Galerija: Kamini na drva

Vir: Slike kaminov so povzete s strani France Turbo d.o.o. kateri so tudi eden največjih ponudnikov kaminov v sloveniji.

eKamini France Turbo
Kamini na drva – ekamini

Napiši komentar

Vnesite svoj komentar!
Ime