Kako izbrati prava vhodna vrata za vaš dom?

0
1311
vhodna vrata

Vhodna vrata so pomemben element stavbnega pohištva. Običajno jih kupujete za daljše časovno obdobje, zato je pomembno, da izberete kakovostna vhodna vrata, ki bodo ob rednem vzdrževanju, brezhibno delovala, dobro tesnila in ohranjala lep videz več let ali desetletji.

Vodna vrata za stanovanja

Stanovanjska vhodna vrata običajno uskladimo z zunanjim zgledom ostalih vrat na hodniku večstanovanjskega objekta. V bloku naj bodo protivlomna, saj so ta edina prepreka vlomilcem. Večtočkovno zaklepanje in prečne jeklene ojačitve v notranjosti, bodo preprečile vlome in s tem nezaželene vstope v stanovanje. Ko gre za vrata blokovskih stanovanj ne pozabite tudi na dobro zvočno izolacijo. Izognite se hrupu okolice in si hkrati zagotovite svojo intimo. Vhodna vrata za stanovanja imajo v osnovni opremi še talno tesnilo, kljuko in kukalo. Za najboljši nadzor dogajanja pred vrati izberite digitalno kukalo. Uporaba je preprosta in učinkovita. Poleg omenjenega, vhodnim stanovanjskim vratom lahko dodate še omejilec odpiranja in elektromagnetni prejemnik. Smiselna je tudi zaščita proti požaru in dimnotesnost.
vhodna vrata za stanovanje

Vhodna vrata za hiše

Kakovostna vhodna vrata imajo majhno toplotno prevodnost. To pomeni, da se vrata tesno in natančno prilegajo k pripiri in tako zagotavljajo manjši toplotni prehod. Slabo izolirano stavbno pohištvo (vrata, okna) predstavlja večje toplotne izgube kakor na primer slaba izolacija fasade. Zunanja vhodna vrata morajo poleg dobre zvočne in toplotne izolacije imeti še ustrezno zaščito pred različnimi vremenskimi vplivi in morebitnimi mehanskimi poškodbami.

Ne gre zanemariti tudi vizualnega učinka, saj so vrata pomemben del celotnega izgleda stavbe. Izbira barve in modela naj se prilega stilu objekta, ostalemu stavbnemu pohištvu in fasadi. Vhodna vrata so lahko polna ali v kombinaciji s steklom, ki omogoča prehod svetlobe v notranjost. Več naravne svetlobe si lahko zagotovite tudi z obsvetlobo in/ali nadsvetlobo. Pozornost namenite še ostalim dodatkom, kot so inox kljuke in ročaji. Lep vhod bo vašemu domu doprinesel veselje in zadovoljstvo.
vrata za hišo

Občutek varnosti je neprecenljiv, zato priporočamo nakup vhodnih protivlomnih vrat. Ne pozabite, da varnostna vrata, glede na tehnične lastnosti, niso enaka protivlomnim vratom. Slednja sodijo vsaj v 3. varnosti razred in imajo vse predpisane certifikate. Protivlomna vrata imajo po navadi jekleno konstrukcijo, ojačan okvir iz lepljenega lesa, več prečno nameščenih jeklenih ojačitev in več točkovnih ključavnic.

Za popolno funkcionalnost, dobro tesnjenje, lep estetski izgled in trajnost vhodnih vrat je pomembna tudi pravilna vgradnja. Montažo vhodnih vrat naj zato opravijo strokovno usposobljeni izvajalci.

ALGO vrata
ALGO VRATA, d.o.o.
Vrata za nove čase
M: INFO@ALGO.SI
T: 040 666 978

Napiši komentar

Vnesite svoj komentar!
Ime